Cum te descurci cu „alte sfaturi pentru părinți” din partea altora?

Cum te descurci cu „alte sfaturi pentru părinți” din partea altora?

Niciunui părinte nu îi place să fie la sfârșitul primirii temutului, nesolicitat „bun sfat de părinți” de la alții. Indiferent dacă este vorba de familia, prietenii, ceilalți părinți sau întâlniri aleatorii, sfaturile pot varia, de la un sfat cu adevărat grijuliu, care tocmai aterizează la momentul nepotrivit, până la sicanarea sau judecarea deliberată și persistentă. Acest tip de comportament din partea celorlalți se poate transforma cu adevărat în toate cele mai grave nesiguranțe parentale ale dumneavoastră. Iată sfaturile noastre (nesolicitate) despre cum să vă păstrați încrederea și să nu vă pierdeti cumpatul.

Practica rabdarea

 

În primul rând, acceptați că sfatul nedorit face parte din fisa postului oricarui părinte. Se va întâmpla mereu și nu ești singurul care trebuie să sufere din aceasta cauza. Când se va întâmpla, spuneți o mică rugăciune pentru a vă menține calmul: „Univers, vreau răbdare și vreau chiar acum”. (Nota: poate dura ceva până când universul primește mesajul.) În viață vor fi multe dati în care copiii tăi îți vor testa răbdarea, deci este o bună practică. Apoi, luați un moment pentru a decoda intenția pe care a avut-o persoana care a emis comentariul. Dacă vi se pare sincer și tocmai greșit, zâmbiți și treceți mai departe. Dacă vi se pare în mod deliberat pasiv-agresiv sau aveți de-a face cu abateri repetat, nu ezitați să scoateti coltii.

Faceti verificari periodice

 

Știți deja oameni care sunt părinți minunați. Obțineți o verificare de la ei, din când în când, pentru a vă oferi un plus de încredere! Fiecare părinte trebuie / va dori să ceară sfaturi și ajutor de la ceilalți. Mai ales când aveți primul copil și descoperiți, spre surprinderea voastra, că nu se comportă, cântă, mănâncă, dorm, se plimbă, vorbesc, socializează sau se joacă exact când sau cum au spus acele cărți pentru părinți sau cum o fac alți copii. Comparația este mama tuturor nesiguranțelor. Dar reasigurarea cinstită din partea celorlalți părinți in care aveți încredere, a familiei sau a prietenilor vă pot oferi încrederea și vă pot ajuta să vă asigurați că, atât voi, cât și copilul, va descurcati perfect.

Rămâi curios și îmbrățișează creativitatea

 

De la vârsta bebelusului până la vârsta școlară, dezvoltarea copilului tău se întâmplă atât de repede, încât ceea ce funcționează într-o zi pentru alăptare, să-i adormi la timp sau să-i aduci la un restaurant ar putea fi necesar să fie revizuit data viitoare. Dintr-odată, copilul tău este plin de pasiune fata de un măr de la un alt copil, micul tău curajos explorator cade de pe un tobogan la locul de joacă sau copilul tău obosit, adoarme in public. Este firesc să te simți confuz, frustrat, epuizat sau pur și simplu „La naiba!” - când se întâmplă asta. Aceasta este șansa ta de a-ți pune în joc puterile creative și probabil o vei face fără să îți dai seama nici măcar ce se întâmplă. Doar te gândești un pic și îți dai seama ce sa faci mai departe. Faceți tot posibilul pe baza experienței cu copilul vostru (și, poate, și pe baza micilor reprize de somn pe care l-ați avut recent).

Este în regulă dacă durează puțin sau câteva încearcercari pana să pui situația sub control. Așa funcționează părinții și asta este BINE – esti in control! Dacă nu îi pune pe alții în jurul vostru în pericol direct, lasă-l pe copil să gândească, să spună sau să facă ceea ce vrea.

Găsiți modalități de a râde când vă simțiți rău

 

Când v-ati privat de somn o perioada mai lunga, simțul umorului tău poate suferi puțin. Bine, putin mai mult. Dar dacă esti capabil/a să transformi un comentariu rău într-o situație comică în capul tau, așa cum se întâmplă (sau poate după ce iti macini dinții sau urli puțin in baie), poti împiedica – poate - să iti distrugi starea de spirit pentru întreaga zi. Încearca să iti imaginezi că persoana care iti oferă sfaturi vorbește cu o plută din sticla de vin în gură sau în timp ce sare pe un picior sau ii curge nasul. De asemenea, poti să iți spui „Dacă se dovedește a fi cea mai mare problemă a copilului meu în viață, sunt sigur că va crește și va fi bine.” Dacă nimic nu ajută, sună un prieten după și râdeti de el împreună.

Fii o echipă de părinți

Creșterea copiilor și toate responsabilitățile și activitățile care sunt implicate în aceasta este munca în echipă. Dacă problema este cu familia ta, rămâneți împreună și descopera cu partenerul tau cum puteți difuza tensiunea. Dacă te simțiți luat/a pe sus, aprindeți semnalul de primejdie, iar partenerul poate veni sa te salveze. (Și invers, desigur.)

Extrage-te din situație

Dacă pur și simplu nu o mai poti face fata, scuza-te și îndepărteaza-te fizic de situație, dacă este posibil. Du-ți copilul într-o altă cameră, du-te in camera ta, la baie, pe un alt un alt continent. Atunci aminteste-ti, asta nu are nicio legătură cu voi. Persoana din fața ta este dornică să fie parte din viata ta și a copilului copilului tău, să compenseze pentru propriile insecurități, probleme de control, greșeli și regrete. Cel mai probabil el sau ea acționează exact cum au acționat ceilalți față de ei, atunci când se aflau în situația ta, fără să se gândească la asta. Un comentariu rău nu poate niciodată să-ți definească setul complet de abilități de părinte, dragostea și legătura cu copilul tău. LA ASTA ESTI CAMPION.

 

Înapoi la blog