Tot ceea ce trebuie să știți despre pielea sănătoasă a bebelușului

Tot ceea ce trebuie să știți despre pielea sănătoasă a bebelușului

Ca proaspeți părinți, poate fi greu să vă dați seama ce produse de îngrijire a pielii sunt bune, rele, potrivite sau nepotrivite pentru bebelușul dvs. În calitatea noastră de părinți, știm direct de la sursă importanța îngrijirii corecte a pielii nou-născutului, pentru a evita potențialele afecțiuni ale pielii, cum ar fi alergiile sau dermatita de scutec. Citiți mai departe pentru a obține sfaturile noastre cu privire la ce să căutați - și să aveți grijă - atunci când cumpărați produse de îngrijire a pielii pentru copilul dumneavoastră.

Unul dintre cele mai importante lucruri de știut despre pielea bebelușilor este faptul că este diferită de pielea adulților și, prin urmare, trebuie îngrijită corespunzător. Are o valoare a pH-ului diferită de cea a pielii adulte, este mai subțire, are nevoie de mai multă hidratare și, în general, este puțin mai vulnerabilă și expusă mediului în care trăim și, prin urmare, poate deveni uscată sau aspră. Catifelarea pielii bebelușului poate depinde de momentul în care acesta s-a născut. Copiii prematuri au o mulțime de vernix caseosa pe piele atunci când se nasc, în comparație cu copiii născuți în săptămâna 41/42 a căror piele se usucă mai ușor. Chiar dacă pielea bebelușului se va adapta rapid la mediul înconjurător, unele funcții precum bariera pielii se vor dezvolta doar când bebelușul va avea câteva luni.

Prin urmare, pielea unui nou-născut poate fi mai predispusă la afecțiuni precum dermatita de scutec sau alte tipuri de infecții ale pielii și probabil că veți experimenta diferite tipuri de afecțiuni ale pielii bebelușului pe măsură ce el sau ea crește. Majoritatea acestor afecțiuni sunt normale, dar unele pot fi dureroase sau iritante și au nevoie de o atenție suplimentară. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre unele dintre cele mai frecvente afecțiuni ale pielii la bebeluși.

Piele uscată

În primele zile după naștere, pielea lor poate începe să se exfolieze sau să se descuameze, iar severitatea depinde, de asemenea, de termenul la care se nasc. Acest lucru s-ar putea să nu arate frumos, dar nu este nevoie să vă faceți griji, este perfect normal și toate fac parte din readaptarea după viața în fluid timp de nouă luni. Adesea, acest tip de descuamare va apărea pe mâinile, încheieturile mâinii, tălpile, picioarele și gleznele bebelușului. De obicei, această afecțiune a pielii va trece singură și nu necesită îngrijire suplimentară. Cu toate acestea, puteți aplica puțin ulei pentru bebeluși în zonele expuse pentru a înmuia pielea și a reduce o parte din descuamare.

Dacă uscăciunea nu dispare singură în decurs de câteva săptămâni, pielea bebelușului dvs. ar putea fi sensibilă și ar putea să aibă nevoie de îngrijire suplimentară. Asigurați-vă că păstrați pielea hidratată și că folosiți numai produse blânde pentru copii concepute pentru pielea sensibilă a bebelușilor. Dacă aveți dubii sau dacă starea pielii bebelușului dumneavoastră se agravează, contactați întotdeauna medicul de familie pentru a vă asigura că bebelușul dvs. nu suferă de eczeme sau de o altă afecțiune a pielii care să necesite tratament medical.

Eczemă

Eczema este un termen care acoperă mai multe afecțiuni ale pielii, în care pielea poate deveni roșie, poate avea mâncărimi și se poate inflama. Cel mai frecvent tip care afectează copiii este dermatita atopică, care este o afecțiune cronică a pielii fără un tratament cunoscut. Din fericire, mulți copii vor depăși această afecțiune. În cazul în care copilul dumneavoastră are eczeme, există diferite tipuri de tratamente care pot ajuta la calmarea pielii și la ameliorarea simptomelor.

Conform nationaleczema.org, tratarea celor mai multe tipuri de eczeme se referă la:

  • Cunoașterea factorului care declanșează eczema bebelușului, astfel încât să puteți evita expunerea
  • Îmbăierea zilnică a bebelușului la maxim 37°C (băile prea calde pot usca pielea) și hidratarea pielii pentru a o păstra umedă și a o proteja
  • Dacă medicul dumneavoastră vă prescrie medicamente sau alte remedii împotriva eczemelor, este crucial să urmați tratamentul pe care medicul dumneavoastră l-a prescris pentru a ușura simptomele

În cazul în care copilul dumneavoastră are eczeme, încercați să nu-l lăsați să se scarpine, deoarece acest lucru va face ca eczema și mâncărimea să se înrăutățească. Pentru a evita scărpinatul, puteți încerca să:

  • Tăiați unghiile copilului dvs. cât mai des posibil
  • Puneți mănuși sau șosete pe mâinile copilului dumneavoastră.
  • Distrageți atenția copilului dvs., prin citit sau joacă.

Ați putea, de asemenea, să nu folosiți haine de lână. Lâna este un material fantastic pentru reglarea temperaturii corpului bebelușului și menținerea căldurii, dar poate irita pielea și poate declanșa mâncărime și alte simptome ale eczemelor pe care doriți să le reduceți la maxim - mai ales noaptea. Căutați în schimb haine din bumbac.

Dacă bănuiți că ar putea avea eczeme copilul dumneavoastră (poate fi greu să vă dați dvs. singur seama), consultați întotdeauna medicul pentru a diagnostica afecțiunea și pentru a primi sfaturi cu privire la posibilul tratament și îngrijirea pielii bebelușului.

Citiți mai multe despre tratarea eczemelor aici și urmați întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră.

Candidoze

Nou-născuții și copiii mici pot face diferite forme de candidoze în pliurile pielii. Candidozele pot apărea în axile, la gât și în zona scutecului și arată ca niște zone roșii cu solzi și mici noduli cu puroi în jurul marginilor. Acest tip de erupție cutanată poate fi cu adevărat incomodă pentru copilul dumneavoastră.

Un scutec umed este un teren de reproducere perfect pentru o infecție cu candida. De aceea, asigurați-vă că utilizați un scutec pentru bebeluși cu un strat uscat și cu absorbție bună și rapidă, precum și că schimbați scutecul bebelușului la timp. O infecție cu candida în zona scutecului poate fi ușor confundată cu o dermatită de scutec, dar unele indicii vă pot spune dacă bebelușul dumneavoastră suferă de o dermatită de scutec sau o infecție cu candida:

  • Dacă o dermatită de scutec durează mai mult de trei zile, este probabil o infecție cu candida
  • O dermatită de scutec arată ca niște zone plate, roșii, cu pete
  • O infecție cu candida arată ca niște noduli roșii care „se răspândesc unul în celălalt”

O infecție cu candida nu va trece singură, ci este tratată de obicei cu un unguent antifungic care se aplică direct pe zona infectată, iar infecția va dispărea adesea în decurs de două săptămâni.

Bine-cunoscuta dermatită de scutec

O dermatită de scutec arată la fel ca o infecție cu candida, dar este rezultatul unui mediu prea umed și cald în scutecul bebelușului. Dermatita de scutec apare atunci când pielea sensibilă a bebelușului intră în contact cu urina și fecalele prea mult timp. O erupție ca aceasta poate deveni foarte dureroasă și cel mai bun lucru este să încercați să o preveniți - sau să o tratați imediat ce o descoperiți. Citiți mai multe despre dermatita de scutec, tratament și prevenire în acest blog.

Dermatita seboreică

Una dintre afecțiunile mai „ciudate” ale pielii, pe care le-ați putea întâlni la nou-născut, este dermatita seboreică. Dermatita seboreică este o erupție uleioasă galbenă care apare în zone ale corpului cu o mulțime de glande producătoare de sebum, cum ar fi pe scalpul bebelușului, dar poate fi întâlnită și pe părul bebelușului, pe nas sau chiar pe spate.

Afecțiunea este inofensivă, dar uneori trebuie să o tratați pentru a preveni răspândirea pe sprâncenele și fața bebelușului și pentru a nu deveni iritantă. Și cum faceți asta?

Consultați aceste sfaturi pentru a trata dermatita seboreică:

  1. Aplicați un ulei delicat pentru bebeluși, cum ar fi Bambo Nature ulei de baie pe zonele afectate de pe pielea capului bebelușului, înainte de culcare. Masați uleiul în păr și lăsați-l peste noapte.
  2. A doua zi dimineață, folosiți o perie moale pentru bebeluși sau o periuță de dinți și periați cu atenție pielea capului bebelușului. Acest lucru va îndepărta ușor mătreața.
  3. IMPORTANT: Asigurați-vă că nu exagerați cu periajul. Scalpul bebelușului dvs. este sensibil și poate deveni rapid roșu sau iritat.
  4. În cele din urmă, faceți-i bebelușului o baie caldă, la aproximativ 37°C, și spălați-i părul cu un șampon delicat pentru bebeluși, cum ar fi Bambo Nature lotiune de spălare a părului și a corpului pentru a îndepărta din păr toată grăsimea și mătreața

NOTĂ: înainte de a utiliza, peste noapte, orice fel de ulei pentru a trata dermatita seboreică, pe scalpul copilului dumneavoastră, testați întotdeauna uleiul pe pielea copilului dumneavoastră pentru a evita eventuale reacții cutanate. Unii copii au o piele foarte sensibilă, care poate deveni iritată chiar și de cele mai sensibile produse. 

Iritația de la căldură

Iritația de la căldură este o erupție care apare atunci când pielea bebelușului devine prea caldă și transpiră. Apare adesea în zone de frecare; pe burtă sau pe spate, unde hainele se freacă de piele sau în pliurile pielii, cum ar fi gâtul, cotul, genunchii, axilele și interiorul coapselor.

Pentru a evita iritațiile de la căldură, asigurați-vă că bebelușul nu este îmbrăcat prea gros, hainele nu sunt prea strâmte și renunțați la hainele grele care nu vor permite pielii să respire. Alegeți mai degrabă țesături ușoare, moi și pe bază de bumbac. Dacă bebelușul dvs. este „un copil călduros” (unii sunt mai călduroși decât alții), asigurați-vă că încăperea în care doarme bebelușul este răcoroasă. Acest lucru va fi mai confortabil pentru copilul dumneavoastră și va reduce la minimum riscul de iritații de la căldură. Cel mai bun tratament pentru piele împotriva iritațiilor de la căldură este spălarea ușoară a pielii cu produse delicate și hidratarea pielii după aceea cu o loțiune grasă pentru corp pentru a proteja pielea. Iritațiile de la căldură dispar adesea de la sine, dar consultați-vă medicul dacă iritația nu dispare, dacă bebelușul dumneavoastră se simte rău sau are febră.

Sfaturi pentru o piele sănătoasă a bebelușilor

Cunoașterea pielii bebelușului și, de asemenea, cunoașterea diferitelor erupții cutanate și afecțiuni ale pielii vă va permite să îngrijiți pielea bebelușului dvs. și să îi oferiți cele mai bune condiții posibile. Iată câteva dintre sfaturile noastre de top pentru o piele sănătoasă a bebelușilor:

Alegeți scutecul și produsele de îngrijire a pielii potrivite

Imaginați-vă cum ar fi dacă dvs. ar trebui să purtați scutec 24/7? Ar trebui să fie unul foarte bun, nu? Scutecele de unică folosință vin în toate formele și dimensiunile și toate au caracteristici și compoziții diferite. Atunci când alegeți un scutec pentru nou-născut, încercați să găsiți unul care respiră și prietenos cu pielea, care absoarbe rapid urina. Un scutec care respiră va ajuta la minimizarea riscului de iritații neplăcute, deoarece temperatura dintre pielea bebelușului și scutec nu va deveni prea mare, iar pielea acestuia nu va fi prea fragilă și, astfel, mai expusă la urină și fecale. Alți factori, cum ar fi schimbarea regulată a scutecului bebelușului, pot contribui, de asemenea, la minimizarea apariției iritațiilor cutanate. Menținerea uscată a pielii este esențială pentru prevenirea dermatitelor de scutec.

Produsele de îngrijire a pielii pe care le folosiți pe bebelușul dvs. au, de asemenea, un efect asupra pielii acestuia. Când faceți cumpărături pentru îngrijirea pielii bebelușului, căutați produse naturale și certificate fără parfum și coloranți, special concepute pentru pielea sensibilă a bebelușilor. Și, din moment ce nu știți niciodată cum va reacționa pielea bebelușului la diferite produse - chiar și cele concepute pentru bebeluși - folosiți întotdeauna simțul practic și încercați să aplicați o cantitate mică pe pielea bebelușului pentru a vedea cum reacționează.

Rutine de îngrijire a pielii pentru o piele sănătoasă a bebelușilor

 

Schimbarea scutecului

  1. Schimbați scutecul frecvent - alegeți un scutec cu un indicator de umezeală potrivit, care vă va anunța când este timpul pentru a fi schimbat.
  2. Schimbați imediat scutecul bebelușului, dacă este foarte umed sau dacă bebelușul a defecat.
  3. Curățați ușor pielea bebelușului. Folosiți un prosop moale sau șervețele delicate pentru bebeluși. Dacă folosiți săpun, alegeți un tip ușor, prietenos cu pielea, cu valoarea corectă a pH-ului și fără parfum și coloranți. Asigurați-vă că ați îndepărtat tot săpunul.
  4. Uscați ușor pielea sau lăsați bebelușul să se usuce la aer.
  5. Utilizați în mod regulat o cremă tip barieră sau calmantă în zona scutecului pentru a menține bariera pielii și a ajuta la protejarea pielii împotriva urinei și a fecalelor.
  6. Utilizați scutece moi pentru bebeluși, prietenoase cu pielea și care respiră.
  7. Puneți scutecul corect - nici prea strâns, nici prea larg.
  8. Scoateți scutecul de câteva ori pe zi și lăsați fundulețul bebelușului să se usuce la aer. Acesta este un mod natural și blând de a usca pielea bebelușului. Pentru a preveni accidentele, așezați copilul pe un prosop moale sau pe un absorbant de unică folosință saltea pentru înfășare sau saltea de pat.

Ora de baie

Cu excepția cazului în care bebelușul este murdar, nu este nevoie să-l îmbăiați în fiecare zi. Acest lucru poate usca și irita pielea. Pentru copiii cu eczeme, o baie zilnică urmată de o loțiune hidratantă poate avea totuși un efect pozitiv asupra simptomelor.

Pentru nou-născuți și copii mai mici, utilizarea unui ulei de baie hrănitor, în apa de baie, poate fi un mod blând de a oferi pielii lor hidratarea de care are nevoie. Adăugați 2-3 picături de ulei pentru bebeluși în apă călduță și spălați copilul timp de 5-10 minute. Verificați cu cotul pentru a vedea dacă apa are temperatura potrivită (aproximativ 37°C) și asigurați-vă că bebelușul este sprijinit - fie de brațul dvs., fie de un scaun de baie pentru cadă. Bebelușul dvs. ar trebui să stea confortabil și să-i fie cald în orice moment al băii, ceea ce va face ca aceasta să fie plăcută și relaxantă pentru amândoi. Sfat: încercați să nu folosiți prea mult ulei, deoarece acest lucru poate face cada cu adevărat alunecoasă.

Când copilul dvs. este mai mare, el/ea se va bucura să se distreze în cadă cu diferite jucării de baie. Sfat: încercați să găsiți un șampon delicat - fără lacrimi, cum este produsul nostru Lotiune de spălare a părului și a corpului. Acest șampon blând complet nu va ustura ochii, ci va face distractiv timpul de baie. Finalizați cu un masaj frumos și relaxant, cu o loțiune de corp hrănitoare. Copilul dvs. vă va iubi pentru asta!
AMINTIȚI-VĂ să nu vă lăsați niciodată bebelușul sau copilul nesupravegheat în timpul băilor.

Pielea bebelușului și vremea

La fel ca pielea adultă, și pielea bebelușului este afectată de vreme - dacă nu chiar mai mult. În timpul verii, riscul de erupții la căldură și dermatite de scutec devine și mai mare, deoarece bebelușul ar putea fi îmbrăcat prea gros, este foarte activ sau zona scutecului devine pur și simplu prea caldă. Fiți atenți la expunerea la soare, la îmbrăcămintea bebelușului, la aportul de lichide și încercați să lăsați descoperit fundulețul bebelușului cât mai mult timp posibil pentru a lăsa aerul să-l usuce. Când vine vorba de fundulețul sănătos al bebelușilor - nimic nu este mai bun decât aerul proaspăt.

Iarna, pielea bebelușului are nevoie de hidratare suplimentară. Vremea rece poate fi deosebit de dificilă pentru obrăjorii dolofani și îi poate înroși, usca și expune la vânt. Prin urmare, asigurați-vă că aplicați o cremă tip barieră sau calmantă pe obrajii bebelușului înainte de a ieși afară sau la nevoie.

Postări pe blog referitoare la acest subiect

Înapoi la blog