Puiind în aer liber
Știm că acest lucru poate părea ca un concept ciudat, dar dormitul afară este un mod minunat pentru copilul tău să obțină ore de aer curat în fiecare zi. Și, în general, ajută copilul să doarmă mai mult și mai adânc decât atunci când dorm în interior. În cazul în care doriți să încercați, iată cum ne păstrăm copiii în confort si siguranta in cazul dormitului acasa.
- Cum incepi – Bebelușul tău este gata să doarma afară de la vârsta de 2-3 săptămâni până când se dezvata sa traga un pui de somn, din cand in cand.
- Găsiți împrejurimi adecvate – Dacă locuința are un spațiu îngradit, cum ar fi o terasă, curte, grădină sau balcon, puteți păstra un carucior, fara probleme. Nu trebuie să fie un loc complet liniștit, atât timp cât este ferit de lumina directă a soarelui, ploaie sau zăpadă. Puteți utiliza o plasă de insecte sau o husa de ploaie, dar husele ar trebui să aibă întotdeauna o fereastră de plasă pentru insecte pentru a permite fluxul de aer către copilul dvs.
- Obțineți o alarmă pentru bebeluș – întotdeauna ar trebui să fiți capabil să auziți sau să vă vedeți copilul. Dacă aveți lucruri de făcut afară în timp ce doarme, nu este nicio problemă. Dar, de asemenea, puteți deschide o fereastră sau o ușă, sau puteți pune o alarmă pentru copil în carucior, astfel încât să-l puteți verifica.
- Imbracati-l pe cel mic, in functie de vreme – Bebelușul tău poate dormi cu o plapumioară sau un sac de dormit pentru copii în carucior. Lăsați-l să poarte iarna un costum cald si manusi. O paturica de lana face o izolare perfectă și poate ajuta la reglarea temperaturii. Vara, asigurați-vă că exista flux de aer in carucior, astfel încât bebelușul să nu se supraîncălzească.
- Verificați vremea – Dacă temperaturile ajung la -10 grade Celsius (sau mai jos), sau dacă este prea cald, umed, rece sau vânt afară, păstrați-l pe copil în interior.
- Air out the mattress after naps – After every nap, make sure you remove the duvet or sleeping bag, turn the mattress on its side to let it air out until the next nap.
- Folosește bunul simț – Observați cum reacționează copilul la somn în afară. Dacă ganguresc sau cântă singuri înainte de a adormi, este în regulă. Dacă par neliniștiți, puteți stabili o rutină de somne în care cântați o melodie sau citiți o poveste. Verificați regulat dacă temperatura din carucior este în regulă. În timpul iernii, obrajii bebelușului tău se pot simți reci, dar atâta timp cât te asiguri că atat capul, urechile, picioarele cat și mâinile sunt calde, și restul ar trebui să fie în regulă. Vara, puteți simți ușor spatele gâtului copilului. Dacă este transpirat, scoateți un strat de plapumică / păturici sau haine pentru a-i permite să se răcească puțin.
Parcuri si locuri de joaca
Maternitatea nu este întotdeuna usoara, dar dacă locuiești în apropierea unui parc, la fel de bine ai putea profita de el. Indiferent dacă copilul dvs. se află într-un cărucior sau începe să meargă pe cont propriu, se poate bucura de sunete, mirosuri, lumini, umbre, texturile copacilor, iarbă, frunze și poate urmari păsările, câinii, veverițele și alte vietati în parc.
Dacă aveți acces la o pădure, râu, plajă sau orice altă zonă publică de recreere în weekend, acesta este un mod minunat de a obține aer curat pentru întreaga familie. Copiii vor adora să caute pietricele, bețe, roci sau chiar melci sau alge marine (ce bucurie!) si să le aducă acasă. Acest lucru poate necesita abilități de negociere din partea ta pentru a rezolva. Îmbracă-ți copilul pentru un joc distractiv și nimeni nu va fi ranit.
Programe in natură pentru preșcolari
Aflați dacă orașul sau centrul comunitar local are un program in natură pentru preșcolari (și părinții lor). Sau, dacă sunteți de acord, faceți voluntariat pentru a începe unul. Dacă copilul tău nu este suficient de mare pentru a se alătura cercetașilor, poate găsești și alte activități locale care să-i i permită copilul să săpe rădăcini, să se balăcească în bălți și să învețe despre viața locală a animalelor și plantelor.
Vacanță în natură
Dacă logistica zilnică nu permite mult timp pentru natură, mergeți la camping, agricultură, drumeții, navigație, schi, snorkelling, ciclism sau înot atunci când sunteți în vacanță. Întâlnește-te cu o vacă undeva pe un drum de țară. Ridică o meduza morta de pe plajă. Dormi într-un cort. Mergi la pescuit. Oprește-ți copiii să se lupte pentru cine ajunge să ducă acasă primul un fruct pe care l-au găsit într-o pădure. Construiește un om de zăpadă sau învață-ți copiii cum sa desfasoare propria ta activitate preferată in natură. Arătați-le de unde provin grâul sau puii. Este nevoie doar de o amintire frumoasă pentru a declanșa bucuria, curiozitatea și pasiunea copilului pentru explorarea naturii. Ei bine, fie va iubi asta, fie o va uri în totalitate, dar cel puțin i-ai dat o șansă!
Partajați propriile sfaturi despre natură pentru copiii de la oraș pe Facebook sau Instagram.
Sources
https://www.sfgate.com/outdoors/article/Outdoor-programs-teach-city-kids-about-nature-3186810.php